merken

Beroemde merken deel 1

Brillo

Onverwoestbaar merk. Vanaf 2004 heet het Muscle Brillo en sinds 2010 Mr. Muscle Brillo. De schuursponsjes bestaan uit fijn staalwol met een krachtige roze zeep. Geschikt voor velgen, de barbecue, fornuis, gereedschappen, golfclubs, potten, pannen en schaatsen.
Nadeel is dat het schuursponsje na gebruik gaat roesten. U kunt het goed laten drogen en/of in aluminiumfolie bewaren. U kunt het ook in een plastic zakje doen en in de vriezer stoppen. U kunt het sponsje ook tussen keukenpapier leggen en daarna het water er uitpersen en op de verwarming drogen.

Dasty

Iedereen kent producten zoals Vanish en Cilitt Bang, maar voor het populairste schoonmaakproduct wordt zelden reclame gemaakt. Het gaat om Dasty, dat je alleen bij één van de 290 winkels van de Wibra in Nederland en België kunt kopen. Het is goed en goedkoop. Het wordt in Italië bij het bedrijf Dasty gemaakt. Vooral de ontvetter is heilig verklaard. Motorliefhebbers zweren er bij.
Dasty is te koop als ontvetter (gele fles), als vlekkenverwijderaar, ruitenreiniger, afwasmiddel, RVS-reiniger, kalkreiniger, badkamerreiniger, WC-gel en er zijn colorblock doekjes.
Directeur Ron Wierdsma van het familiebedrijf Wibra zegt: ‘Het zal me niet verbazen als onze ontvetter het meest gekochte schoonmaakmiddel van ons land is. Er zijn mensen die alleen al om dit product naar de Wibra gaan.’
De ontvetter is verreweg het meest geliefd. Het wordt zelfs op laminaat gespoten om de fijne naadjes schoon te krijgen. Er op spuiten en inboenen en de vloer schoon dweilen. Lezers adviseren wel het schoonmaakmiddel niet op kitranden te spuiten. De randen worden dan week en harden niet meer uit. Spuit ook niet per ongeluk met de ontvetter op een tafel want dan loopt u het risico dat de verf of lak loslaat.
Dasty heeft een eigen fanpagina op facebook.
Dasty is niet de goedkoopste ontvetter. Dat is waarschijnlijk Actiff van Action.

Quooker

De Quooker (spreek uit: koeker) is een kraan waarbij dankzij een reservoir onder het aanrecht kokend heet water rechtstreeks uit de kraan komt. De kraan wordt op het aanrecht gemonteerd, het reservoir komt in het kastje eronder.
De Quooker Fusion is de populairste. Een kraan voor warm, koud en kokend water.
Het Nederlandse bedrijf is een groot succesverhaal, maar dat ging niet vanzelf.
In het begin van de jaren zeventig van de vorige eeuw begon ir. Henri Peteri in de kelder van zijn huis aan de ontwikkeling van een apparaat waar direct kokend heet water uit zou komen. De eerste exemplaren bleken bijna onverkoopbaar vanwege de storingen. Peteri moest het project stilleggen omdat hij zich diep in de schulden had gestoken.
Zoon Niels trok vervolgens een oude stofjas aan en dook vijf jaar in de kelder en de Quooker werd omstreeks 1985 geboren. Zoon Walter ging zich vervolgens met de commercie bemoeien en in Ridderkerk werd een pand gekocht en verder uitgebreid. De kraan werd verder geperfectioneerd en in 2000 werd voor het eerst winst gemaakt en vier jaar later werd de kraan geexporteerd.
Henri Peteri stierf in 2007 en heeft eigenlijk het grote succes niet meer mogen meemaken.
Intussen zijn er in tien landen vestigingen. In Nederland wordt hij nu in een op de vijf nieuwe keukens geplaatst.

0
0

Naast vader en echtgenoot kent het breed publiek mij van de wekelijkse huishoudpagina in De Telegraaf. Hier schreef ik tussen 2001 en maart 2016 liefst 758 afleveringen van de wekelijkse en zeer populaire huishoudrubriek. Nu ben ik voor mezelf begonnen met de Huishoudbode. Misschien wel de meest omvangrijke website in en rond het huis.