dasty

Dasty

Iedereen kent producten zoals Vanish en Cilitt Bang, maar voor het populairste schoonmaakproduct wordt zelden reclame gemaakt. Het gaat om Dasty, dat je alleen bij één van de 290 winkels van de Wibra in Nederland en België kunt kopen. Het is goed en goedkoop. Het wordt in Italië bij het bedrijf Dasty gemaakt. Vooral de ontvetter is heilig verklaard. Motorliefhebbers zweren er bij.
Dasty is te koop als ontvetter (gele fles), als vlekkenverwijderaar, ruitenreiniger, afwasmiddel, RVS-reiniger, kalkreiniger, badkamerreiniger, WC-gel en er zijn colorblock doekjes.
Directeur Ron Wierdsma van het familiebedrijf Wibra zegt: ‘Het zal me niet verbazen als onze ontvetter het meest gekochte schoonmaakmiddel van ons land is. Er zijn mensen die alleen al om dit product naar de Wibra gaan.’
De ontvetter is verreweg het meest geliefd. Het wordt zelfs op laminaat gespoten om de fijne naadjes schoon te krijgen. Er op spuiten en inboenen en de vloer schoon dweilen. Lezers adviseren wel het schoonmaakmiddel niet op kitranden te spuiten. De randen worden dan week en harden niet meer uit. Spuit ook niet per ongeluk met de ontvetter op een tafel want dan loopt u het risico dat de verf of lak loslaat.
Dasty heeft een eigen fanpagina op facebook.
Dasty is niet de goedkoopste ontvetter. Dat is waarschijnlijk Actiff van Action.

1
1

Naast vader en echtgenoot kent het breed publiek mij van de wekelijkse huishoudpagina in De Telegraaf. Hier schreef ik tussen 2001 en maart 2016 liefst 758 afleveringen van de wekelijkse en zeer populaire huishoudrubriek. Nu ben ik voor mezelf begonnen met de Huishoudbode. Misschien wel de meest omvangrijke website in en rond het huis.