Emile wordfeud (1)

Emile speelt Wordfeud

Wordfeud is de online variant van het bordspel Scrabble. Ik speel het vanaf eind 2011 dus praktisch vanaf het begin. In die jaren heb ik tegen 59 verschillende tegenstanders gespeeld. Een aantal keren slechts een of enkele partijen.Op dit moment speel ik tegen 20 spelers tegelijk en als ik de statistieken van de andere spelers bekijk, is dat best veel. Maar ik ben dan ook een veelvraat.

Tegen het merendeel van de 12 dames en 8 heren speel ik al jaren, soms vanaf de start.Via Wordfeud kun je ook berichten versturen. Dat is wel handig, want van al mijn tegenstanders heb ik de helft nog nooit ontmoet.  Meestal neem ik het initiatief.

Soms stopt er iemand om maanden later terug te keren. Zoals een dame die ik ooit bij De Telegraaf had aangenomen. Zij was intussen getrouwd en ik vroeg: ‘Wie is de gelukkige man?’

Blijkt het een dame te zijn. Nooit geweten dat zij een lesbienne is. Ik heb daar kennelijk niet zo’n kijk op.

Anders dan menigeen denkt, ben ik geen sterspeler. Ik kan aardig meekomen en heb wel eens op 1900 punten gestaan maar nu zweef ik rond de 1700 en dan moet ik erg mijn best doen.

Ziet u, van de tegenstanders waar je bijna altijd van wint, krijg je heel weinig punten. Tegen de tante van mijn vrouw sta ik met 513 tegen 13 voor. Voor elke winstpartij krijg ik 2 punten maar zij 26 als ze wint.  

Dezer dagen heb ik mijn 5000e partij gespeeld. Dit jubileum heb ik in stilte gevierd. Mijn winstpercentage is 59% en dat is al die jaren vrijwel onveranderd.  

Drie dames zijn veel beter dan ik. Met de ene, een aantrekkelijke dame en oud-collega van de krant, speel ik vanaf het begin. De tweede is een wereldtopper en staat voor met 81 tegen 17.

Met de derde had ik het meeste contact. Een geestige vrouw van middelbare leeftijd en heel duidelijk in haar (rechtse) opvattingen. Zij woonde in Brussel. Ruim een half jaar geleden vertelde ze via Wordfeud dat ze was getroffen door een vreselijke ziekte.  Ze stopte abrupt en was ook niet meer via Facebook en Messenger te bereiken. Recent vertelde een vriendin op Facebook dat ze was overleden.

Dat was een behoorlijke schok, want wij stuurden elkaar heel veel berichten. Ik moet er nog steeds aan wennen dat Hélene er niet meer is.

Zo ziet u dat zelfs dit digitale woordspelletje zijn verhalen heeft.

 

0
0