DSC_0921

Emile zoekt een ‘fan’

Begin 2017 stopte de stroom aan grote enveloppen. Het waren vrijwel altijd bedrukte enveloppen van met name Port of Rotterdam, Daf en Mercedes Benz.  Met meestal 3 tot 4 euro aan portokosten.

Zou hij al deze enveloppen hebben opgespaard?

De meneer begon omstreeks 2010 met het versturen van de enveloppen naar mijn privéadres. Ik werkte toen bij De Telegraaf.  In elke envelop zaten tientallen krantenknipsels, liniaalrecht uitgeknipt. Meestal uit de regionale krant De Stentor, maar ook uit huis-aan-huisbladen, uit reclamefolders en soms uit een Duits blad.

De meneer moet aan portokosten enkele honderden euro’s aan mij hebben uitgegeven en waarom? Om zijn regio te promoten? Ik waag het te betwijfelen.

Kennelijk was hij een liefhebber van mijn artikelen, van mijn huishoudrubriek en tuincolumn.

Want heel veel uitgeknipte stukjes gingen over deze onderwerpen.   

De man had ook grote bewondering voor klokkenluiders, dierenvrienden en natuurlijk de hulpbehoevende Antonia, in 2016 87 jaar oud.  Zij trok ten strijde tegen zorgverlener Sensire die haar kennelijk financieel wilde kaalplukken.

De man leest de krant van A tot Z. Af en toen zette hij een krabbeltje bij een artikel. Bij een overlijdensadvertentie van een vrouw van 85 jaar wordt eerst de poes Snoebe genoemd en daarna de kinderen. “Kennelijk was de poes het belangrijkste wezen in haar leven,” schreef de enveloppenmeneer in een kattenbelletje.

Op een gegeven moment – om privacy redenen noem ik niet zijn naam – wilde ik deze ‘knipselweldoener’ bedanken. Ik had zijn woon- en mailadres. Een telefoonnummer kon ik nergens vinden. Op mijn diverse mails werd echter nooit gereageerd, maar de meneer bleef wel onverdroten nieuwe enveloppen sturen. In totaal met enkele duizenden knipsels.

Een klein jaar geleden stopte de stroom. Zou de meneer zijn overleden?

Hij woont of woonde in ieder geval in Steenenkamer. Een buurtschap met zo’n 300 inwoners in de gemeente Voorst. In een vloek en een zucht is hij in de mooie stad Deventer. Hij woont aan een dijk, pal bij de Rijksstraatweg 344.

Veel enveloppen maak ik nu pas open.  Misschien vind ik daar nog suggesties voor verhalen.

Zo slacht vleeshandel Mulder uit Twello tijdens het Islamitische Offerfeest in twee dagen een kleine 4.000 schapen en dat wist ik niet.

Hoeveel uren heeft deze aardige meneer uit Steenenkamer in mij geïnvesteerd? Waarom zocht hij nooit contact? Was hij wel een fan? Ademt meneer nog?

Zeg Bode, wordt het niet eens tijd voor een autoritje naar Steenenkamer?

 

0
0