merken

Grote namen in huishoudland

Er zijn zes multinationals die op het gebied van het huishouden (schoonmaken, voedsel en verzorging) met hun producten in ons land welhaast een groot aandeel hebben. Als u klachten heeft over een bepaald product kunt u zich tot het bedrijf wenden. Op de websites vindt u de telefoonnummers en e-mailadressen van de consumentenvoorlichting. Onderstaand vindt u een aantal producten, dat deze concerns in ons land op de markt brengt. U kunt ook naar de aparte websites van het product. Kijk op de zoekmachine google.

Unilever
www.unilever.nl/merken/contact.aspx
Andrélon, Axe, Becel, Bertolli, Blue Band, Calvé, Cif, Conimex, Croma, Dove, Glorix, Knorr, Lipton, Ola, Omo, Rexona, Robijn, Sun, Sunil, Sunlight, Timotei, Unox, Vaseline.

Procter & Gamble
http://www.nl.pg.com/cgi-bin/display.cgi?p=Contact
Alldays, Always, Antikal, Ariel, Braun, Dash, Dreft, Eukanuba, Febreze, Gilette, Head & Shoulders, Herbal Essences, Kukident, Max Factor, Olaz, Pampers, Pantene, Pringles, Swiffer, Tampax, Vicks, Wella.

Reckitt Benchiser
www.reckittbenckiser.com
Airwick, Brasso, Calgon, Calgonit, (Finish), Cillit Bang, Clearasil, Dettol, Gaviscon, Harpic, Kukident, Lysol, Silvo, Steradent, Vanish, Woolite.

Sara Lee
www.workatsaralee.nl
Ambi Pur, Badedas, Biotex, Brylcreem, Douwe Egberts, Kiwi, Moccona, Natrena, Piazza d’Oro, Pickwick, Prodent, Sanex Senseo, Tana, Van Nelle, Vapona, Zendium, Zwitsal.

Henkel
www.henkel.nl
Diadermine, Dreft, Dixan, Fa, Fleuril, Persil, Silan, Schwarskopf, Sellotape, Pritt, Pattex, Loctite, Wipp, Witte Reus.

SC Johnson
www.scjohnson.nl
Autan, Brillo, Brise, Mr. Muscle, Oust, Pledge, Shout.
De Nederlandse Remarkgroep (www.remarkgroep.nl) in Rogat bij Meppel is een van de grootste zelfstandige distributeurs van drogisterijartikelen. De oprichter is Jan Wouda die zijn sporen verdiende als oprichter van Trekpleister en als concern-directeur bij De Boer supermarkten. Ook zijn vrouw is nauw betrokken bij het bedrijf.
Een aantal merken van Remarkgroep zijn: Bio Oil, Daro, De Vergulde Hand, Dr. E.J. Swaab, Formule W, Glycerona, Midalgan, Nestosyl en de vlekkenverwijderaar Treffer.

0
0

Naast vader en echtgenoot kent het breed publiek mij van de wekelijkse huishoudpagina in De Telegraaf. Hier schreef ik tussen 2001 en maart 2016 liefst 758 afleveringen van de wekelijkse en zeer populaire huishoudrubriek. Nu ben ik voor mezelf begonnen met de Huishoudbode. Misschien wel de meest omvangrijke website in en rond het huis.