speeltuin 2

Heel de dag is het een feest

Deze week dacht ik met enige weemoed aan mijn eigen kindertijd toen mijn vrouw en ik met kleinzoon Olivier (5 ½) gingen fietsen. Hij logeerde een paar dagen bij ons.  

Vroeger had je overal uitspanningen waar je een ijsje at of een frietje kreeg, dan wel een glaasje ranja. Het merendeel van deze uitspanningen met simpele speeltoestellen is verdwenen, kennelijk niet winstgevend genoeg. Dure pretparken zijn in de plaats gekomen.

 

Maar gelukkig niet overal. De leukste speeltuin is waarschijnlijk speeltuin Morskieft in Reutum bij Ootmarsum in Twente. Met binnen-  en buitenspeeltuin. Met een draaimolen, klimtoestellen, glijbanen, trampolines, familieschommels en heuse botsauto’s. De entreeprijs schijnt 3 euro te zijn, maar ik kan me niet herinneren daar ooit entree te hebben betaald.

Wij kwamen er al toen onze jongste dochter van 26 nog in moeders’ buik zat.

Met het grootste plezier kijken de dames terug op dit onverwoestbare uitje. Kopje groentesoep 3 euro, twee sneetjes brood met ham voor €2,60, uitsmijter voor 5 euro, pannenkoek voor €3,50. Zo kan het dus ook.

Op 4 november vieren we de verjaardag van mijn vrouw in het nabijgelegen hotel De Holtweijde in Lattrop.  Misschien wel het fijnste hotel van Nederland, we komen er al sinds 1979.

We dineren er en slapen er een nachtje met zeven personen. Een stuk duurder dan De Morskieft maar je kunt beter met de warme hand geven dan met de koude hand. Bovendien heeft een doodshemd geen zakken.

,,Pap, als we zondag dan weer naar huis gaan,” zullen we dan bij die speeltuin lunchen,” vroeg oudste dochter Bernadette, moeder van Olivier.

Ik knikte verrukt.

De jongste dochter Jessica was meteen voor: ,,Kijken of we nog een liter ranja kunnen bestellen.”

Afgelopen maandag parkeerden mijn vrouw en ik onze fietsen bij de openbare speeltuin De Speelboomgaard in Kapel-Avezaath met simpele speeltoestellen. Het was door de vakantie en het mooie weer heel druk met vooral oma’s en opa’s en hun kleinkinderen.

Olivier leek net zo veel plezier te hebben als in De Efteling. Daarna voor ons een ijsje en voor hem een Happy Meal met kipnuggets bij McDonald’s even verderop.

Het hele uitstapje kostte €6,50.

Op 5 november wacht voor Olivier het grote werk: De Morskieft. Met zijn mam.

0
0