WE ZIJN ER KLAAR VOOR...  Emiel Bode, Algeheel Nieuws Chef.  Foto Johannes Dalhuijsen

Nutteloze Producten

Drie keer vroeg ik mijn lezers naar nutteloze producten. Eén product werd meer dan 30 keer genoemd, en dat was de hervulbare koffiepad. De voorwerpen die 20 keer of vaker werden genoemd zijn:

fondueset, römertopf, plastic vruchtenbowlset, ijsmachine, keukenmachine, elektrische pluizentondeuse, vrijwel alle Tell Sell hebbedingetjes en handnaaimachinetjes.

De volgende voorwerpen werden 15 tot 20 keer genoemd: draadloze koptelefoon, pannenkoekpan met twee kanten die je kunt dichtdoen en draaien en een zogeheten openhaardblokkenpers waarmee je oud papier kunt samenpersen voor de open haard. Tenslotte de producten die 10 tot 15 keer werden genoemd: een stoombuggy om ramen te zemen, elektronische muntensorteerder voor thuisgebruik, drinkbak met waterfilter voor het huisdier, vleeshamer om een biefstuk malser te slaan, vruchtensapdispenser, speciale aardappelpin om vier aardappelen in de magnetron te koken en een toasttang.

Mijn favoriete nutteloze producten vind ik vooral bij de postorderbedrijven. Geruime tijd stond op de eerste plaats een stenen tuinbank met een persoonlijke, ingegraveerde tekst voor een overleden dierbare en wel op het zitgedeelte. Bijvoorbeeld met de tekst ‘mam, ik denk nog elke dag aan jou’. Vervolgens neem je plaats op die tekst (250 euro) en laat je per ongeluk een wind.

Sinds kort is de zitbank verslagen door een versiering van een stofzuiger. Het is een soort zak in de vorm van een dienstmeisje waar je de stofzuiger in kunt stoppen als je die niet gebruikt. Te koop bij postorderbedrijf Kleeneze voor 25 euro.

1
1

Naast vader en echtgenoot kent het breed publiek mij van de wekelijkse huishoudpagina in De Telegraaf. Hier schreef ik tussen 2001 en maart 2016 liefst 758 afleveringen van de wekelijkse en zeer populaire huishoudrubriek. Nu ben ik voor mezelf begonnen met de Huishoudbode. Misschien wel de meest omvangrijke website in en rond het huis.