teek

Ongedierte in en rond het huis T

Teken

  • Een teek is een klein, bloedzuigend insect dat de ziekte van Lyme kan veroorzaken. Hij doet dat door speeksel in zijn slachtoffer te spuwen. Een tekenbeet openbaart zich door rode, ringvormige huiduitslag. Als u de ziekte in een vroeg stadium traceert, is deze snel te genezen door een behandeling met antibioticum. Gebeurt dit niet dan kunnen soms maanden later grotere problemen ontstaan zoals hevige hoofdpijn, aangezichtspijn en gewrichtsklachten.
  • Als uw huisdier of uzelf een teek heeft, moet u deze voorzichtig verwijderen. Dat kan met behulp van de duim en wijsvinger, maar beter is het gebruik van een tekenpincet (Tick Remover). Deze tekentang is te koop bij dierenwinkel, dierenarts en apotheek. Daarna de wond desinfecteren met een watje met alcohol.
0
0

Naast vader en echtgenoot kent het breed publiek mij van de wekelijkse huishoudpagina in De Telegraaf. Hier schreef ik tussen 2001 en maart 2016 liefst 758 afleveringen van de wekelijkse en zeer populaire huishoudrubriek. Nu ben ik voor mezelf begonnen met de Huishoudbode. Misschien wel de meest omvangrijke website in en rond het huis.