opruimcoach

Opruimcoach

Ons land telt circa 800 professionele organizers of wel opruimcoaches. Zij geven advies aan huishoudens die alles bewaren en/of het (financiële) overzicht helemaal kwijt zijn. Een eerste advies kost al gauw 200 euro. Op het gebied van administratie kan dit zeer nuttig zijn en zichzelf terugverdienen. Zo kijkt een heleboel mensen nooit naar hun verzekeringen en kan u dus onder- of oververzekerd zijn of dubbel verzekerd. Niet zelden zijn mensen bij verschillende verzekeraars aangesloten, terwijl één verzekeraar die al uw polissen regelt meestal voordeliger is.

Al uw belastingpapieren moet u minstens vijf jaar bewaren, maar de oudere documenten kunt u allemaal weggooien. En je zou de mensen de kost geven die nog een map vol gebruiksaanwijzingen en garantiepapieren hebben van voorwerpen die allang zijn weggegooid.

Als u een opruimcoach te duur vindt, kunt u zelf ook orde in uw chaos scheppen.

  • Maak aparte mappen voor uw administratie zoals voor belastingen, verzekeringen, aankoopbonnen en garantiebewijzen.
  • Kijk of al uw medicijnen en cosmetica en voedingswaren niet over de datum zijn. Indien dit het geval is, gooi ze dan weg.
  • Ga samen met een vriend of vriendin uw uitpuilende kledingkast opruimen. Misschien kunt u met oude, maar goede kleding die u zelf nooit meer draagt iemand anders gelukkig maken.
  • Als u een hoop spullen in uw garage, schuur of zolder heeft opgeslagen, schrijf dan eens op wat u allemaal bezit en gooi het overbodige weg of geef het aan iemand cadeau die het wel kan gebruiken.
  • Als u een paar duizend foto’s op uw computer heeft opgeslagen, wordt het tijd om daar een mooi fotoboek van te maken en om in ieder geval te zorgen voor een back up. Dat geldt ook voor uw muziek.
0
0

Naast vader en echtgenoot kent het breed publiek mij van de wekelijkse huishoudpagina in De Telegraaf. Hier schreef ik tussen 2001 en maart 2016 liefst 758 afleveringen van de wekelijkse en zeer populaire huishoudrubriek. Nu ben ik voor mezelf begonnen met de Huishoudbode. Misschien wel de meest omvangrijke website in en rond het huis.