pyjama

Pyjama

Dit woord staat in de Top Tien van woorden die vaak fout worden geschreven. Op de zoekmachine Google staan liefst 150.000 vermeldingen van het woord pyama, maar de juiste spelling is, net zoals in het Engels, in het Frans en in het Duits, pyjama. De Duitsers gebruiken overigens ook het woord Schlafanzug.

Er zijn tal van pyjama’s waaronder een shirt met korte mouwen en het broekje met korte pijpen dat al dan niet aan het shirt vastzit. Dit kledingstuk is door middel van een rij knopen op de borst te openen. We spreken dan vaak van een Bonsoir, maar dat is in werkelijkheid een merknaam. De werkelijke benaming is shortama, of wel shortys. Ze zijn er voor mannen en vrouwen die dit als nachtkleding lekkerder vinden zitten dan een lange pyjama of nachtgewaad. Zelfs de Franse president De Gaulle zou een dergelijke combinatie hebben gedragen.

0
0

Naast vader en echtgenoot kent het breed publiek mij van de wekelijkse huishoudpagina in De Telegraaf. Hier schreef ik tussen 2001 en maart 2016 liefst 758 afleveringen van de wekelijkse en zeer populaire huishoudrubriek. Nu ben ik voor mezelf begonnen met de Huishoudbode. Misschien wel de meest omvangrijke website in en rond het huis.