quooker

Quooker

De Quooker (spreek uit: koeker) is een kraan waarbij dankzij een reservoir onder het aanrecht kokend heet water rechtstreeks uit de kraan komt. De kraan wordt op het aanrecht gemonteerd, het reservoir komt in het kastje eronder.

De Quooker Fusion is de populairste. Een kraan voor warm, koud en kokend water.

Het Nederlandse bedrijf is een groot succesverhaal, maar dat ging niet vanzelf.
In het begin van de jaren zeventig van de vorige eeuw begon ir. Henri Peteri in de kelder van zijn huis aan de ontwikkeling van een apparaat waar direct kokend heet water uit zou komen. De eerste exemplaren bleken bijna onverkoopbaar vanwege de storingen. Peteri moest het project stilleggen omdat hij zich diep in de schulden had gestoken.
Zoon Niels trok vervolgens een oude stofjas aan en dook vijf jaar in de kelder en de Quooker werd omstreeks 1985 geboren. Zoon Walter ging zich vervolgens met de commercie bemoeien en in Ridderkerk werd een pand gekocht en verder uitgebreid. De kraan werd verder geperfectioneerd en in 2000 werd voor het eerst winst gemaakt en vier jaar later werd de kraan geexporteerd.
Henri Peteri stierf in 2007 en heeft eigenlijk het grote succes niet meer mogen meemaken.
Intussen zijn er in tien landen vestigingen. In Nederland wordt hij nu in een op de vijf nieuwe keukens geplaatst.

0
0

Naast vader en echtgenoot kent het breed publiek mij van de wekelijkse huishoudpagina in De Telegraaf. Hier schreef ik tussen 2001 en maart 2016 liefst 758 afleveringen van de wekelijkse en zeer populaire huishoudrubriek. Nu ben ik voor mezelf begonnen met de Huishoudbode. Misschien wel de meest omvangrijke website in en rond het huis.