senseo

Senseo

De Senseo is een koffiezetapparaat dat door Douwe Egberts en Philips in 2001 werd ontwikkeld. Alleen al in de eerste vier jaar werden er wereldwijd meer dan 15 miljoen exemplaren verkocht. De Senseo ontleent zijn faam aan het gebruik van koffiepads in een betrekkelijk goedkope machine. Het succes van het apparaat is nu afgenomen, ook al omdat de concurrentie niet stil bleef zitten. Bepaalde versies bleken ook niet altijd optimaal te werken. Zo waren er problemen met het veiligheidsmechanisme waardoor diverse apparaten werden teruggeroepen.
Op 31 augustus 2006 werd het octrooi van Douwe Egberts op de koffiepads voor Senseo door het Europees Octrooibureau ongeldig verklaard waarna de concurrentie zich op de Senseo stortte. Zo brengt Pickwick theepads voor de Senseo, maar er zijn ook cuphouders van Chocomel.
U kunt als accessoire een vermogensregelaar kopen, een opberglade, lekrooster en allerlei andere voorwerpen. Philips maakte intussen meer dan vijftien verschillende apparaten, variërend van de gewone Senseo die minder dan 100 euro kost tot het latte select coffee pad systeem (adviesprijs €229).
Er zijn mensen die de Senseokoffie te slap vinden. Doe het volgende: als u de machine aanzet voor een kopje koffie, hoort u een bepaald geluid. Op een zeker moment wordt het geluid anders. Haal dan gelijk het kopje er onderuit en zet er een ander kopje onder. U kunt dan zien wat een dunne koffie er nog uit komt. Het is bijna water en dat gooit u weg en de sterke koffie drinkt u op.

0
0

Naast vader en echtgenoot kent het breed publiek mij van de wekelijkse huishoudpagina in De Telegraaf. Hier schreef ik tussen 2001 en maart 2016 liefst 758 afleveringen van de wekelijkse en zeer populaire huishoudrubriek. Nu ben ik voor mezelf begonnen met de Huishoudbode. Misschien wel de meest omvangrijke website in en rond het huis.