Emiel Bode met zijn Huishoudtips Foto Johannes Dalhuijsen

Superfans van Airfryer

Eigenlijk wilde ik de cadeaubon van 25 euro aan mijn vrouw geven. Zij bereidde mijn hardgekookt eitje afgelopen zondag in de Airfryer en niet in het traditionele pannetje met water. Het ei en twee harde afbakbroodjes gingen tegelijk in deze wonderbak. In tien minuten een hardgekookt eitje en warme broodjes. Deze truc haalde ze van internet.

Begin deze maand schreef ik voor het blad Ditjes& Datjes een verhaal over de veelzijdigheid van de Airfryer en ik kreeg intussen meer dan honderd mailtjes van lezers. Circa 90% is razend enthousiast. Er zijn zelfs superfans die opstaan met een Airfryer en er mee naar bed gaan.

Een enkeling vindt de Airfryer niets. Zoals Karin Borreman. Zij schrijft: ,,Ik ben een eigenwijze huisvrouw met zes kinderen en drie kleinkinderen. Ik kocht zo’n ding voor 180 euro maar de frites viel tegen, de kroketten vielen uit elkaar en veel stank.”  Karin doet kennelijk iets verkeerd. Zij bracht de Airfryer terug en kocht een gewone frituurpan.  ,,We genieten weer van de vette snacks en sporten extra.”

Maar u doet echt alles met dit apparaat en het einde is nog niet in zicht. Want Philips heeft de XXL op de markt gebracht. Met 290 euro de duurste Airfryer van allemaal, maar je kunt er wel tegelijkertijd zes porties frites en een hele kip in doen. Waar heb je de oven nog voor nodig?

Cobij Deelen uit Bergen op Zoom bakt zelfs een biefstuk om en om ongeveer 3 minuten in aluminiumfolie en dan 10 minuten op 80 graden in de Airfryer. ,,Het werkt perfect.”

Machteld van Hees zweert bij zelfgemaakte patates bravas met een klein scheutje olijfolie in de Airfryer. ,,Lekker knapperig en ze smaken echt Spaans. Gewoon verse aardappels in vierkante blokjes snijden!” Zij krijgt van mij een cadeaubon.

Nel van der Giessen en haar man zijn Airfryer fans van het eerste uur. ,,Wij gebruiken de pan zeer regelmatig. We bakken broodjes af, maken er tosti’s in. Maar ook verwarmen we kleine gehaktballetjes, heerlijk en niet vet.  Ook lekker is het maken van een omelet. De ingrediënten in een ingevet schaaltje en acht minuten op 160 graden.”

De Airfryer is sinds de Senseo het grootste apparatensucces in de keuken.  Maar of dat altijd beklijft, is natuurlijk de vraag, want de populariteit van de Senseo is de afgelopen jaren ook aanmerkelijk getaand.

0
0