thuiszorgwinkel

Thuiszorgwinkel

Het is verbazingwekkend dat zoveel mensen de gang naar de thuiszorgwinkel niet kennen. Klaarblijkelijk moet deze sector meer aan de weg timmeren en sowieso beter telefonisch bereikbaar zijn. Het is een ramp dat op tal van websites het telefoonnummer niet wordt vermeld. Dat is gewoon een kwestie van lamlendigheid, want het zal wel weer een arbeidsplaats besparen. En als het telefoonnummer wel genoemd staat, word je menigmaal getroffen door het er-zijn-nog-enige-wachtenden-voor-u virus en dan hang je aan de lijn tot Sint Juttemis.
Ik heb de afgelopen jaren heel wat mensen met en zonder een handicap via de thuiszorg aan tal van voorwerpen kunnen helpen. Dan gaat het vaak om eenvoudige zaken zoals een kousen- en sokkenaantrekker, een extra lange schoenlepel, elastische kousen, bijzonder bestek, bedtouwladders, griphulpjes of een flexibele bordrand. Deze klem je om de rand van een bord, zodat het eten niet van het bord valt. Heel handig voor bijvoorbeeld mensen die een arm niet kunnen gebruiken.
De thuiszorgwinkel is er voor baby’s tot supersenioren, die een bepaalde handeling niet of onvoldoende kunnen verrichten en aangepaste apparatuur nodig hebben.
Het is tegenwoordig erg handig om via de vele webwinkels deze voorwerpen te bestellen. Zo is Robert Leefers leverancier van medische-, veiligheid- en zorgproducten. Via zijn website www.thaly.eu kunt u bij thuiszorgproducten tal van voorwerpen vinden en bestellen, of nadere informatie vragen. Bij hem is zelfs het knopenhaakje te koop. Dat is een handig hulpmiddel voor mensen die onvoldoende kracht in hun vingers hebben om een bloes open of dicht te doen.
Zoals een dame van 83 jaar die gek op jokeren is en een speciale kaartenhouder zocht, omdat zij de kaarten niet meer in haar hand kan houden. ‘Ik maak er altijd een zooitje van en dat vind ik vervelend voor de andere spelers,’ vertelde ze. De houder is voor een paar euro bij de meeste thuiszorgwinkels te koop en anders wel op www.thuiszorgwinkel.nl.
Andere lezers hielp ik via de thuiszorgwinkels aan producten zoals een opvouwbare wandelstok, een vergrootglas in de vorm van boekenlegger en speciale flessenopeners.
Een moeder was langdurig op zoek naar een (peuter)lepel die haaks staat op het heft. Kleine kinderen kunnen daar heel goed mee eten. Ook deze lepel en ander speciaal bestek kun je in vrijwel iedere thuiszorgwinkel kopen. Vaak kunnen de lepels en vorken in iedere gewenste hoek gebogen worden. Kijk ook op www.ouderenwinkel.nl, www.almepro.nl en www.pasopshop.nl.
J. Dragt deed het anders. Na een auto-ongeluk kon zijn vrouw tijdelijk geen lepel of vork recht voor haar mond krijgen. Hij heeft er enig bestek aan gewaagd en een dessertlepel in een bankschroefje gedaan en de steel met een Engelse sleutel voorzichtig getordeerd en haaks omgezet. Een vork onderging hetzelfde lot. De heer Dragt voegt er aan toe: ‘Oefenen op een oud lepeltje is aan te bevelen.’

0
0

Naast vader en echtgenoot kent het breed publiek mij van de wekelijkse huishoudpagina in De Telegraaf. Hier schreef ik tussen 2001 en maart 2016 liefst 758 afleveringen van de wekelijkse en zeer populaire huishoudrubriek. Nu ben ik voor mezelf begonnen met de Huishoudbode. Misschien wel de meest omvangrijke website in en rond het huis.