tandpasta

Tubes leegmaken

Het is een breedgedragen irritatie: hoe kun je een tube tot op de bodem leegmaken? Of het nou crème is, tandpasta of mayonaise; het laatste beetje wil er op de gewone wijze niet uit.

  • Knip tubes doormidden. Schuif de twee helften van de tube over elkaar.
  • Laat een beetje water in crèmetubes lopen, schudt en het meeste komt er uit. Voor gebruik de tube regelmatig aan de platte kant vastpakken en wapperen met de dop erop. Door de centrifugaalkracht komt alle tandpasta onderin bij de dop terecht.
  • Vloeibare boter of margarine in een plastic fles even onder de hete kraan houden. Nadeel is dat u dan heet water verspilt. U kunt de flacons ook even in de magnetron doen, maar dan verspilt u energie. Zo is er altijd wat.
  • Deodorantrollers met een ronde top ondersteboven in een eierdopje zetten.Bij de Aldi verkopen ze rollers, die al op hun kop staan.
3
3

Naast vader en echtgenoot kent het breed publiek mij van de wekelijkse huishoudpagina in De Telegraaf. Hier schreef ik tussen 2001 en maart 2016 liefst 758 afleveringen van de wekelijkse en zeer populaire huishoudrubriek. Nu ben ik voor mezelf begonnen met de Huishoudbode. Misschien wel de meest omvangrijke website in en rond het huis.