????????????????????????????????????

Tuinkasje

Als u groente of fruit in een kas wil laten groeien, is een zogeheten tunnelkas, ook wel foliekas genoemd, ideaal. De kas is relatief groot en veel goedkoper dan een kas met glazen panelen. Het frame van de tunnelkas bestaat meestal uit gegalvaniseerde stalen buizen. Het dak is voorzien van doorzichtig folie (polyethyleen zeil) die ter verankering in de grond wordt gegraven. Koop een kas met een hoge nok van tenminste twee meter zodat u veel sta- en kweekruimte hebt. De tunnelkas kan ook voorzien zijn van twee schuifdeuren .
In deze kas kunt u het seizoen aanmerkelijk verlengen. Hier kunt u al in maart slaplantjes zetten die u in heel kleine vorm voor circa tien eurocent bij een kweker koopt. In mei kunt u dan al uit eigen kas een volwaardige krop eten. Overigens geldt dat in het verleden behaalde winsten geen garantie voor de toekomst bieden.

0
0

Naast vader en echtgenoot kent het breed publiek mij van de wekelijkse huishoudpagina in De Telegraaf. Hier schreef ik tussen 2001 en maart 2016 liefst 758 afleveringen van de wekelijkse en zeer populaire huishoudrubriek. Nu ben ik voor mezelf begonnen met de Huishoudbode. Misschien wel de meest omvangrijke website in en rond het huis.