nagellak

Vlekkentips (N)

Naametiketten
Het gaat om etiketten die in wasserijen van verpleeg- en verzorgingstehuizen onder hoge druk worden ingestreken. Op verzoek zal het verzorgingstehuis de etiketten verwijderen. Dat gebeurt door het etiket opnieuw te verhitten met een thermopad. U kunt het zelf ook proberen met aceton of nagelremover. Goed natmaken en aan het puntje peuteren. Heet maken met de strijkbout en heel voorzichtig lostrekken helpt ook. Bedenk wel: zodra het etiket is verwijderd, blijf je het nog wel zien omdat je de stof bij het verwijderen oprekt.

 

Nagellak
Nagellak lost op in aceton. Gedroogde nagellak op gladde vlakken moet u afkrabben. Als de nagellak nog niet volledig opgedroogd is, kunt u er plakband op plakken en de lak lostrekken. De rest deppen met aceton.

  • Nagelbijtenis zeer hinderlijk. Voor u en de omgeving is het een rot gezicht en bovendien kan het zeer doen aan de nagelriemen. Het verhoogt de kans op infecties omdat bacteriën en vuil direct in de mond komen. Daarnaast kunnen uw nagels een permanente beschadiging oplopen. Bijvoorbeeld een scheef groeiende nagel.
  • Heeft u last van nagelsdie snel afbreken? Laat bij een nagelsalon uw nagels verharden door middel van een speciale gellaag.
  • Vuile nagelskunt u weken in Steradent. Ook worden vuile nagels schoon door met de nagels regelmatig je haren goed te wassen.
  • Witte puntjes op de nagelszijn een erfelijke aandoening of verschijnen door een beschadiging van de nagel of vinger. Bijvoorbeeld als u met uw vinger tussen een autodeur komt.
  • Als je in de tuin gaat werken en vuile nagels krijgt, moet u eerst met uw nagels over zachte zeep gaan. De zeep gaat tussen de nagels zitten en er komt geen aarde meer tussen de nagels. U kunt natuurlijk ook handschoenen aantrekken.

 

Nagelvijl
Deze vijl wordt weer schoon als u er een stuk plakband op plakt en dat er vervolgens in één ruk aftrekt. Of gewoon de vijl wassen.

 

Vuile natuurspons
Een natuurspons is een prachtig product. De spons is alleen een stuk duurder dan een gewone. Laat de spons een nacht weken in water met zout. Daarna spoelen in schoon water en drogen.

Druk een natuurspons in de verf en druk de spons vervolgens tegen de wand. Door de natuurlijke onregelmatigheid krijgt u mooie effecten. De sponstechniek is al heel oud.

 

Nicotine
Nicotineaanslag op hout kun je voortreffelijk verwijderen met ontvetter van Dasty. Te koop bij de Wibra. De vlekken op vingers kunt u voorzichtig afschuren of bleekwater gebruiken.

  

Nubuck
Dit leder is goed schoon te maken met een sopje van afwasmiddel en een nagelborsteltje. Daarna nawrijven met schoon water. Als niets meer helpt, poetsen met de goede kleur schoensmeer.

0
0

Naast vader en echtgenoot kent het breed publiek mij van de wekelijkse huishoudpagina in De Telegraaf. Hier schreef ik tussen 2001 en maart 2016 liefst 758 afleveringen van de wekelijkse en zeer populaire huishoudrubriek. Nu ben ik voor mezelf begonnen met de Huishoudbode. Misschien wel de meest omvangrijke website in en rond het huis.