voedsel-drogen

Voedsel drogen

In de meeste huishoudens staat een diepvriezer om producten langer te bewaren. U kunt ook voedsel drogen door het onttrekken van vocht. Het voordeel van drogen is het behoud van voedingsstofen, geen toevoeging van onnatuurlijke stoffen, nauwelijks smaakverandering, het voedsel is extreem lang houdbaar en de verpakking weegt weinig.
Je kunt groente en fruit drogen als je een moestuin hebt en een voorraad voor de winter inslaan. Als u met uw tent of camper langdurig op vakantie gaat, kan het uitkomst bieden.
Producten zoals vloeistoffen (melk) en halfvaste stoffen zoals kaas en yoghurt moet u niet drogen. Bepaalde groenten zoals spruitjes, sla en andijvie zijn ook niet geschikt. Na het weer wellen, worden ze snotterig. Vlees moet u eigenlijk voorbewerken door te zouten en te marineren en vervolgens te roken.
Het makkelijkste kunt u drogen met een droogapparaat of wel een elektrische voedsel- of thuisdroger. Het meeste bekend is de Stockli thuisdroger doe je gewoon via bol.com kunt kopen.

0
0

Naast vader en echtgenoot kent het breed publiek mij van de wekelijkse huishoudpagina in De Telegraaf. Hier schreef ik tussen 2001 en maart 2016 liefst 758 afleveringen van de wekelijkse en zeer populaire huishoudrubriek. Nu ben ik voor mezelf begonnen met de Huishoudbode. Misschien wel de meest omvangrijke website in en rond het huis.