wonderzeep

Waar kan ik dit nog kopen (T)?

Teerzeep
Deze plantaardige zeep is te koop bij de betere drogist. Een bekend merk is Hecaderma. Deze zeep zou een verlichting geven bij een droge, jeukende huid. De teer is niet de geasfalteerde snelweg waar u vaak in de file staat, maar een bepaald soort hars van de dennenboom.
De website DeZeepkist.nl verkoopt verschillende soorten teerzeep.

Tendo
Als u producten nodig heeft zoals alcohol, boorzuur, citroenzuur, paraffine, amandelolie, wonderolie, boraxglycerine en waterstofperoxide koopt u al gauw een flesje Tendo bij apotheek of drogist.
Tendo heette jarenlang Tendo-Haco en werd gemaakt in Wapenveld. Nu is het merk in handen van van Bolder Trading uit Vlaardingen en de producten worden gemaakt door dochterbedrijf en chemicaliënhandel HBV uit Vlaardingen. Alle vorengenoemde producten zijn meestal ook als huismerk bij Etos en Kruidvat te koop.
Kijk niet op tendo.nl. Alhoewel, dan krijgt u een verzamelwebsite met seksspeeltjes.

Theebeurs en -muts
De vertrouwde theebeurs en theemuts zijn lang niet overal meer te koop. Een gevoerde theemuts wordt over de theepot geplaatst om de thee warm te houden en te laten trekken. In een theebeurs schuif je de pot en klikt hem dicht.
Het woord theemuts is een beetje in onbruik geraakt. Het wordt tegenwoordig vooral gebruikt als scheldwoord voor een dame die een truttige uitstraling heeft, ook wel aangeduid als muts.
Kijk bijvoorbeeld op theemutsenwinkel.nl voor een breed assortiment.
Voor een dubbelwandige theepot kunt u het beste terecht bij bredemijerstore.nl. Een prachtige winkel op het gebied van thee-accessoires. Theeliefhebbers mogen deze site niet missen.

Theepot tuitrager
Met deze rager met een uiteinde van wol, kun je de hals van een theepot schoonmaken. Te koop bij Dille & Kamille in diverse grote steden. Zie ook detheepottenwinkel.nl

Thermometer repareren

U kunt het glas van uw oude en misschien wel kostbare thermometer laten repareren. Kijk op www.rosebarometers.nl. Andreas Rose is de vierde generatie die zich met glasblazen bezighoudt. En al meer dan een halve eeuw gevestigd in Schiedam. Waarschijnlijk is hij nog de enige restaurateur van barometers in ons land.

Tiger wonderspons

Speciaal ontworpen voor het schoonmaken en schuren van zeer vuile vaat, kookplaten, ovens en barbecueroosters. Zie vandervlieshuishoud.nl maar ook gewoon te koop bij bol.com. Daar is de spons alleen 400% duurder. De wonderspons wordt ook gebruikt voor het opruwen van suède.

Tipp-Ex

De ouderwetse witte strookjes van Tipp-Ex waren jarenlang populair om tijdens het typen fouten in de tekst te verwijderen. Er kan ook correctievloeistof worden gebruikt. Tipp-Ex is als vloeistof nog wel te koop, maar de witte strookjes worden al jaren niet meer gemaakt.
Toch vond ik ze nog op kassawebshop.nl. Tien velletjes voor €5,95 en exclusief bezorgkosten. Dat lijkt op stiekeme diefstal. Als u echt in hoge nood verkeert en u bent een vijand van de computer, dan moet u mailen naar info@emilebode.nl. Ik heb nog een voorraadje. Gratis en voor niks.

Toco-Tholin

Uniek familierecept, gebaseerd op zeven zuivere etherische oliën en verrijkt met menthol. Verzachtend voor allerlei zaken. De grondlegger van het bedrijf is Carl Friederizi die omstreeks 1913 het huismiddel ontwikkelde. Het bedrijf werd in 1969 voortgezet door dochter Helga met echtgenoot Hans van Riet. Nu staat de derde generatie in de zaak. Het assortiment is fors uitgebreid met massageolie, druppels, balsem. Lotion en nog veel meer producten. Te koop bij apotheek, drogist en de meeste reformzaken. Kijk ook op toco-tholin.com

Tornmesje

Een tornmesje koop je bij fourniturenkramen op de markt, bijvoorbeeld op de markt in Utrecht-Overvecht, zijn die altijd te koop. En anders kunt u altijd naar Schwitzner in de Krommestraat 14a in Amersfoort. Als ze u in deze fourniturenzaak niet kunnen helpen, dan kan niemand u helpen. Kijk ook op internet

Trekzalf

Trekzalf is een bejaard product waar diverse oudere lezers naar vroegen om eczeem en steenpuisten te bestrijden. Volgens deze mensen helpt het zo goed, omdat er lood in zit.
Nou, dat dacht ik niet. Vroeger bevatte deze crème inderdaad lood maar vanwege milieuredenen en onvoldoende effectiviteit werd dit verboden. Nu is het werkzame bestanddeel Ichthammol. Dat is een teerpreparaat. U kunt trekzalf kopen bij drogist en apotheker. Een bekend merk is Daroderm.
Trekzalf remt ontstekingen en stilt de jeuk. Trekzalf is eigenlijk uit de gratie geraakt. De geur is onaangenaam, de huid kan verkleuren. Bovendien kan het vervelende vlekken in kleding geven die er zelfs op 90 graden niet altijd uit gaan.

Tschamba-Fii

De zonnebrand en verkoelende aftersun van het merk Tschamba-Fii wordt nog steeds verkocht maar in eigen land is dat lastig. In Duitsland is het een stuk makkelijker te koop.

Typemachinelinten

De typemachine sterft langzaam uit. Toch zijn de linten nog wel te koop al zullen vele merken verdwijnen. Een flinke collectie vindt u op www.kassawebshop.nl. Linten voor Olympia, Triumph, Adler, Remington, Erika, Brother, Olivetti enzovoorts.

0
0

Naast vader en echtgenoot kent het breed publiek mij van de wekelijkse huishoudpagina in De Telegraaf. Hier schreef ik tussen 2001 en maart 2016 liefst 758 afleveringen van de wekelijkse en zeer populaire huishoudrubriek. Nu ben ik voor mezelf begonnen met de Huishoudbode. Misschien wel de meest omvangrijke website in en rond het huis.