uierboord

Waar kan ik dit nog kopen (U)?

Uierboord
Een delicatesse die vooral in Rotterdam wordt gegeten. Het wordt gesneden uit de uier van een geslachte koe. Wordt ook wel koeietiet, volksfricandeau of arbeidersbiefstuk genoemd, maar geldt nu als een delicatesse. Meestal in dunne plakken gesneden en bestrooid met peper en zout. U kunt het krijgen bij de volgende Rotterdamse adressen: slagerij Haak aan de Kreeftstraat 38, naast Alexandrium I. De slagerijen van de Vleeschhouwerij en bij slagerij De Bruin aan de Bergweg. Voorts bij slagerij J. Ooteman aan de Oude Binnenweg 123. Een kilo kost €10,90.
Buiten Rotterdam: iedere vrijdagochtend op de markt van Nieuwerkerk aan den IJssel bij de marktkraam met vleeswaren.
In Den Haag bij Dopmeijer aan de Rijswijkseweg 151.

Uurwerkhersteller
Ingewikkelde reparaties aan uurwerken. Kijk voor adressen op uurwerkherstellers.nl

1
1

Naast vader en echtgenoot kent het breed publiek mij van de wekelijkse huishoudpagina in De Telegraaf. Hier schreef ik tussen 2001 en maart 2016 liefst 758 afleveringen van de wekelijkse en zeer populaire huishoudrubriek. Nu ben ik voor mezelf begonnen met de Huishoudbode. Misschien wel de meest omvangrijke website in en rond het huis.