wortels

Wortelen

Rijk aan caroteen, vezels en kalium. Vooral als je wortelen rauw eet.
Het drinken van een halve liter wortelsap, het liefst ’s ochtends op de nuchtere maag of ’s avonds na het eten, is zeer gezond.Het sap in een kompres wordt wel gebruikt bij huidontstekingen.
Een wortelmasker zou een weldaad voor de huid zijn: rasp twee wortelen en druk het vocht eruit. Meng het vocht met een halve eidooier en twee druppels olie. Smeer hier de huid mee in en laat het een kwartiertje intrekken.
Van het loof van de wortel kun je thee zetten. Zou helpen bij verstoppingen.
Meer dan 150 jaar geleden stopten de Fransen Louis Bonduelle-Dalle en zijn vriend Louis Lesaffre-Roussel bleke doperwten en worteltjes in een blik. Het werd Tirolienne genoemd en wordt tot op de dag van heden in grote hoeveelheden in blik en glas verkocht. De ware kok veracht deze combinatie.

0
0

Naast vader en echtgenoot kent het breed publiek mij van de wekelijkse huishoudpagina in De Telegraaf. Hier schreef ik tussen 2001 en maart 2016 liefst 758 afleveringen van de wekelijkse en zeer populaire huishoudrubriek. Nu ben ik voor mezelf begonnen met de Huishoudbode. Misschien wel de meest omvangrijke website in en rond het huis.