zwemmerseczeem

Zwemmerseczeem

Dit is geen eczeem maar een schimmelinfectie aan één of beide voeten. De infectie wordt vaak in een zwembad opgelopen. De voeten goed wassen, bij voorkeur zonder zeep en vooral de tenen en de holtes daartussen goed drogen is het beste middel om deze vervelende infectie te voorkomen. Ook het dragen van goede schoenen en schone sokken kan helpen.
De infectie manifesteert zich meestal door kleine en pijnlijke kloofjes tussen de vierde en vijfde of wel kleine teen. Er zijn tal van crèmes en lotions die u binnen een paar dagen van deze voetschimmel afhelpen. Deze middelen zijn zonder recept bij de apotheek verkrijgbaar. U kunt ook azijn proberen. Dit heeft een preventieve en helende werking. Ook wordt beweerd dat het weken in Biotex goede resultaten oplevert.

0
0

Naast vader en echtgenoot kent het breed publiek mij van de wekelijkse huishoudpagina in De Telegraaf. Hier schreef ik tussen 2001 en maart 2016 liefst 758 afleveringen van de wekelijkse en zeer populaire huishoudrubriek. Nu ben ik voor mezelf begonnen met de Huishoudbode. Misschien wel de meest omvangrijke website in en rond het huis.